Lagkage

Sådan gør du

Kagebunde:

  1. Pisk smør, sukker og vaniljesukker i 5 min. med en håndmikser. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
  2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Vend de tørre ingredienser i dejen, og tilsæt rød farve – tilsæt også en smule mere mel, hvis du bruger flydende farve.
  3. Smør en springform (22-24 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min.
  4. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling i formen i 10 min. Tag kagen ud af formen, og afkøl på en rist.
  5. Hvid chokolademousse: Hak den hvide chokolade, og kom det i en skål. Læg husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vand, sukker og vaniljekorn til en lage, og hæld det over den hvide chokolade. Rør rundt, til chokoladen er smeltet.
  6. Knug vandet af husblassen, og smelt den i chokoladeblandingen. Pisk fløden til skum, og pisk æggehvider og sukker til marengs.
  7. Vend først flødeskum og så marengs i chokoladecremen, og fyld moussen i en stor sprøjtepose. Sæt den i køleskab i 30-60 min.
  8. Ret overfladen af kagen til, så den er plan, og flæk kagen i 2 ens bunde. Udskær en cirkel i midten på 13-14 cm og en ring udenom på 17-18 cm af hver kagebund. Brug tallerkner eller grydelåg af passende størrelse, som skabelon.
Kage:
  1. Læg en kagecirkel og en stor kagering på et fad, og sæt kanten fra springformen foret med kagefilm omkring kagen på fadet.
  2. Fyld hvid chokolademousse i mellemrummet mellem de to kagebunde, og sprøjt derefter et ca. 2 cm tykt lag mousse ovenpå.
  3. Glat overfladen med en palet, og læg den anden kagecirkel og store ring ovenpå. Fyld igen rillen med mousse, og smør til sidst et tyndt lag mousse på overfladen.
  4. Sæt kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
  5. Tag forsigtigt kagering og kagefilm af kagen, og pynt med flødeskum og evt. friske jordbær. Opbevar kagen i køleskab indtil servering.