Lagkage
Sådan gør du
Kagebunde:
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker i 5 min. med en håndmikser. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
- Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Vend de tørre ingredienser i dejen, og tilsæt rød farve – tilsæt også en smule mere mel, hvis du bruger flydende farve.
- Smør en springform (22-24 cm) med smør, og læg et stykke bagepapir i bunden. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min.
- Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og sæt den til afkøling i formen i 10 min. Tag kagen ud af formen, og afkøl på en rist.
- Hvid chokolademousse: Hak den hvide chokolade, og kom det i en skål. Læg husblassen i koldt vand. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vand, sukker og vaniljekorn til en lage, og hæld det over den hvide chokolade. Rør rundt, til chokoladen er smeltet.
- Knug vandet af husblassen, og smelt den i chokoladeblandingen. Pisk fløden til skum, og pisk æggehvider og sukker til marengs.
- Vend først flødeskum og så marengs i chokoladecremen, og fyld moussen i en stor sprøjtepose. Sæt den i køleskab i 30-60 min.
- Ret overfladen af kagen til, så den er plan, og flæk kagen i 2 ens bunde. Udskær en cirkel i midten på 13-14 cm og en ring udenom på 17-18 cm af hver kagebund. Brug tallerkner eller grydelåg af passende størrelse, som skabelon.
Kage:
- Læg en kagecirkel og en stor kagering på et fad, og sæt kanten fra springformen foret med kagefilm omkring kagen på fadet.
- Fyld hvid chokolademousse i mellemrummet mellem de to kagebunde, og sprøjt derefter et ca. 2 cm tykt lag mousse ovenpå.
- Glat overfladen med en palet, og læg den anden kagecirkel og store ring ovenpå. Fyld igen rillen med mousse, og smør til sidst et tyndt lag mousse på overfladen.
- Sæt kagen i køleskabet i mindst 3 timer.
- Tag forsigtigt kagering og kagefilm af kagen, og pynt med flødeskum og evt. friske jordbær. Opbevar kagen i køleskab indtil servering.