Indisk Dhal

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk ingefær, frisk, fintrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 tsk karry, medium
  • 1 spsk spidskommen, stødt
  • 1/2 spsk koriander, stødt
  • 1/2 tsk kardemomme, stødt
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 6 dl grøntsagsboullion
  • 200 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater

Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær, rør rundt i 1 minut, hvorefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager tilsættes, svits krydderierne af i et minutstid under omrøring.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 45 minutter.

Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for fast.

Smag til med salt og server i dybe skåle med masser af koriander på toppen, kølig agurkedressing, samt godt hjemmebagt naanbrød.