Indisk Dhal
Ingredienser
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk ingefær, frisk, fintrevet
- 2 spsk olivenolie
- 3 tsk karry, medium
- 1 spsk spidskommen, stødt
- 1/2 spsk koriander, stødt
- 1/2 tsk kardemomme, stødt
- 1/2 tsk chiliflager
- 6 dl grøntsagsboullion
- 200 g røde linser
- 2 dåser hakkede tomater
Fremgangsmåde
Varm olien i en stor gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær, rør rundt i 1 minut, hvorefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager tilsættes, svits krydderierne af i et minutstid under omrøring.
Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsboullion og hakkede tomater.
Lad det simre under låg i 45 minutter.
Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. lidt vand, hvis den bliver for fast.
Smag til med salt og server i dybe skåle med masser af koriander på toppen, kølig agurkedressing, samt godt hjemmebagt naanbrød.